Osmani u razgovoru s Eskobarom: Primena sporazuma mora biti potpuna, Kosovo je konstruktivna strana

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas u Podgorici tokom sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, da sporazumi sa Srbijom iz Brisela i Ohrida moraju biti potpuno primenjeni i da se moraju sprečiti napori Srbije da podriva njihovu primenu.

 

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Osmani je posle polaganja zakletve predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, sa Eskobarom razgovarala o najnovijim dešavanjima na Kosovu i u regionu, sa posebnim osvrtom na implementaciju sporazuma sa Srbijom postignutih u Briselu i Ohridu.

Osmani je rekla da je Kosovo „konstruktivna strana“ i naglasila da je pristalo na sprovođenje sporazuma postignutih u Briselu i Ohridu, „u celini i bez preduslova koji imaju za cilj da se fokusiraju samo na jedan član ili deo sporazuma“, navedeno je u saopštenju.

Osmani je zahvalila SAD na „kontinuiranoj podršci i garanciji da je ceo proces u skladu sa Ustavom Kosova i u cilju očuvanja funkcionalnosti države i ubrzanja međunarodnih integracija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs