Ubojstvo se dogodilo u srijedu

Politika & Kriminal
              Petrinjac osumnjičen da je iz niskih pobuda ubio suprugu ide u istražni zatvor

FOTO: Edina Zuko/PIXSELL

Sudac istrage sisačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor Robertu Č. (52). On je osumnjičen da je u srijedu u obiteljskoj kući u Petrinji iz niske pobude ubio svoju suprugu Gordanu Č. (45).

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, izvijestilo da je sudac istrage, na prijedlog sisačkog Županijskog državnog odvjetništva, odredio pritvor Robertu Č. zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja posebno teške.

Uhićen istog dana

Tijelo Gordane Č. pronađeno je u obiteljskoj kući u petrinjskoj Radićevoj ulici u srijedu iza 13 sati nakon dojave policiji. Sisačka policija je ranije izvijestila da je osumnjičeni Robert Č. oko podneva došao u obiteljsku kuću te iz niskih pobuda nasilno usmrtio 45-godišnju ženu.

Uhićen je istog dana, a sucu istrage je priveden danas nakon što je policija dovršila kriminalističko istraživanje. Prema pisanju medija, riječ je o bračnom paru koji je živio u Petrinji nakon što su se vratili iz Njemačke gdje su dugo godina radili te se nisu po ničemu isticali.

Source link: www.telegram.hr