Predsednik Srbije dobio titulu počasnog građanina Gornjeg Milanovca

Aleksandar Vučić: Foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao je počasni predsednik Gornjeg Milanovaca, odlučila je opštinska Komisija za kadrovska pitanja.Svake godine Gornji Milanovac u aprilu dodeljuje opštinska priznanja za zasluge povodom Dana opštine, a priznanja će biti uručena 23. aprila na svečanoj sednici Skupštine opštine.

Pored titule počasnog građannina, zlatnu medalju „Takovski ustanak“ dobiće direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ Milovan Bojić, a srebrne medalje biće uručene gornjomilanovčkoj firmi „Mišković“, Mileti Čuljkoviću, osnivaču zadruge „Takovo berry“ i udruženju „Rudnički vidici“ u Gornjem Milanovcu.

U obrazloženju Komisije se navodi da je Vučić dobio titulu počasnog građanina Gornjeg Milanovca za „izuzetan i višegodišnji doprinos u unapređenju i razvoju lokalne samouprave u oblasti građevinarstva i infrastrukture, privrede, zdravstva, prosvete, poljoprivrede, turizma i kulture“.

Kao Vučićeve zasluge navedeni su kapitalni projekti koji su poslednjih godina urađeni u opštini Gornji Milanovac, od izgradnje auto-puta, do izgradnje i rekonstrukcije više puteva, škola, zdravstvenih ustanova, dečijih igrališta, ulica, kanalizacione mreže, Vizitorskog centra na Rudniku, rečnog korita reke Despotovice i više potoka.

„Ukupna vrednost ovih projekata meri se u milijardama dinara, a Gornji Milanovac ih je dobio zahvaljujući ogromnom trudu i angažovanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, navodi se u obrazloženju Komisije.

Za obrazloženje dodele zlatne medalje direktoru Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ Milovanu Bojiću navodi se da je Gornji Milanovac prvi u Srbiji potpisao Protokol o saradnji sa tim Institutom.

Situacija na Kosovu tema razgovora Vučića i Hila

Saradnja se ogleda u tome da će prijem pacijenata biti efikasniji, biće izbegnuta čekanja na odluke konzilijuma, pogotovo kod pacijenata kojima je stanje urgentno, a kroz tu saradnju Institut će pomagati kolegama u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Komisija navodi da je srebrna medalja dodeljena ; preduzeću „Mišković“ koje je od samostalne plastičarske radnje postalo predeuzeće za proizvodnju školskog i kancelarijskog pribora od plastike visokog kvaliteta, sa posebnom pažnjom na dizajnu i inovacijama. To preduzeće poseduje i popularnu knjižaru u Gornjem Milanovcu.

Nosilac srebrne medalje je i gornjomilanovčanin Mileta Čuljković, osnivač poljoprivredne zadruge „Takovo berry“ koja okuplja proizvođače borovnice koji svoje zasade uzgajaju po principima regenerativne poljoproivrede.

Srebrnu medalju dobilo je i Udruženje „Rudnički vidici“ u Gornjem Milanovcu – grupa od 32 člana samostalnih umetnika, slikara, vajara, rezbara, fotografa i majstora narodne radinosti iz tog grada.

Na kojim temama opozicija može da „preuzme“ deo birača SNS i zašto će Vučić da vlada još 10 godina?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs