Podijeli : 0

OGLAS

Stevandić, Popovac, Sofović, Markovina i Ahmetović u Danu uživo Vijesti Autor:N1 BiH27. mar 202312:57 Podijeli :

Stevandić, Popovac, Sofović, Markovina i Ahmetović u Danu uživo

U“Danu uživo” pratimo nastavak priče oko formiranja nove Vlade FBiH, govorimo o političkom pokretu u RS, na čijem čelu će biti Jelena Trivić, doskorašnja članica PDP-a i kandidatkinja opozicije za predsjednicu RS na prošlogodišnjim izborima.

Dolazak Zorana Milanovića u Derventu, nacrt izmjena Krivičnog zakonika RS kojima se kriminalizuje kleveta, najava zakonskog rješenja o NVO, prekid saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH, posjeta ruskoj Dumi – samo su neke od tema o kojima danas razgovaramo sa predsjednikom NSRS i prvim čovjekom stranke Ujedinjena Srpska, Nenadom Stevandićem.

Zelene stranke Zapadnog Balkana potpisale su juče u Sarajevu Deklaraciju o saradnji, vođene idejom o stabilnosti i sigurnosti kao preduslovima za ekonomski razvoj, borbu protiv korupcije i vladavinu prava, te se obavezale se na izgradnju trajnog mira na Balkanu. Tim povodom sa nama je Amna Popovac, kopredsjednica bosanskohercegovačke zelene stranke „Hoćemo“.

Nakon što je Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičeni za napad na stariji bračni par Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten na slobodu, povratnici u ovaj grad ponovo su uznemireni. O bezbjednosnoj situaciji, reakciji lokalnih vlasti na napad, međuetničkim odnosima – razgovaramo sa Muamerom Sofovićem, povratnikom i odbornikom u SO Višegrad.

Aktuelne bh. i regionalne teme komentarišemo sa istoričarem, publicistom i kolumnistom Draganom Markovinom. Govorimo i o njegove tri knjige objavljene nedavno.

Nakon euforije uzrokovane trijumfom nad Islandom, za Zmajeve sinoć hladan tuš u Bratislavi. Poraz fudbalske reprezentacije BiH od Slovačke, šanse za popravni, start susjednih zemalja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Njemačkoj – analizira sportski novinar Kemal Ahmetović.

Tu su i vijesti iz svijeta, reporterske priče, servisne informacije…

Sa vama u „Danu uživo“ od 16 do 18:30h je Dalibor Mrdić.

Source link: ba.n1info.com