Djelatnici se žale na neugodan miris, ravnateljica tvrdi da su adekvatno pohranjena

Politika & Kriminal
              Potpuni apsurd. Obitelji ne žele preuzeti tijela dvoje stranaca, već dvije godine leže u bolnici Sveti Duh

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

U Kliničkoj bolnici Sveti Duh i nakon dvije godine nalaze se tijela dvoje stranih državljana, jednog iz Bugarske, drugog iz Njemačke. Oni su preminuli u Hrvatskoj, a njihove obitelji odbile su preuzeti tijela. Potpisali su da se odriču njihovog preuzimanja, pišu 24sata.

Tijela u bolnici, u mrtvačnici u komorama, stoje još od vremena stare uprave, a situacija je zatekla i onu novu, na čelu s ravnateljicom Ana-Mariom Šimundić. Bolnica, inače, ima 12 komora pa je problem što su im dvije konstantno zauzete.

Zaposlenici se žale na smrad

Cijela stvar je otkrivena kad je redakcija 24 sata dobila anonimno pismo djelatnika u kojem se, osim što stoji da su posmrtni ostaci stranaca već dvije godine u prostorijama Zavoda za patologiju KB-a Sveti Duh,tvrdi da se iz prostorije šire mirisi iz raspadajućih tijela koja su, kažu, neadekvatno pohranjena.

Ravnateljica Šimundić je odbacila tvrdnju da su tijela nepravilno pohranjena, ali je potvrdila da se tijela stranih državljana zaista nalaze u njihovoj bolnici. “Točan je navod da se u mrtvačnici, ali adekvatno smještena, nalaze dva tijela preminulih stranih državljana koje njihove obitelji odbijaju pokopati”, izjavila je ravnateljica.

Kaže da su putem pravne službe zatražena i dobivena očitovanja iz veleposlanstava i od obitelji. “Radimo na rješavanju tog problema, kako bismo dobili sve potrebne suglasnosti, pokojnike pokopali i time oslobodili mjesta u našoj mrtvačnici. Pokojnici su u komorama i ni na koji način ne ugrožavaju zdravlje i sigurnost djelatnika”, objašnjava Šimunić

Source link: www.telegram.hr