Dokopali su se više od 27 tisuća eura

Politika & Kriminal
              Palo dvoje prevaranata u Lici. Usamljenom muškarcu obećali pronaći suprugu, naivnoj ženi skidali uroke

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je u petak odredilo istražni zatvor za dvoje prevaranata koji su djelovali na području Like i ukrali ukupno više od 27 tisuća eura.

Sumnja se da su osumnjičeni 55-godišnjak i osumnjičena 40-godišnjakinja, na području Ličko-senjske županije, od siječnja 2019. do veljače 2023. godine, prevarili 54-godišnjaka govoreći mu da su mu pronašli bračnu partnericu.

Zvali su ih na telefon i prevarili ih

Osumnjičena 40-godišnjakinja se predstavljala lažnim imenom i obećavala mu brak, te je u više navrata od čovjeka tražila novac. Ukupno je prevareni isplatio iznos od 5.810,00 eura vjerujući da su novci namijenjeni njegovoj budućoj partnerici. No, osumnjičenici su novac zadržali za sebe.

Uz prevarenog muškarca dvojac je od početka 2020. do kraja 2021. godine, na isti način pokrao i 57-godišnjakinju, no njoj su obećavali da će skinuti uroke i vradžbine, za što su tražili novac i zlato. Oštećenica je u to povjerovala i u više navrata osumnjičenicima predala iznos od ukupno 22.000,00 eura i zlatni nakit.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću za određivanje istražnog zatvora te je osumnjičenom 55-godišnjaku i osumnjičenoj 40-godišnjakinji odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Source link: www.telegram.hr