Lezija mu je uklonjena s prsa, rekao je njegov liječnik

Politika & Kriminal
              Bijela kuća: Predsjednik Biden je operiran, liječnici su mu uspješno uklonili kancerogeno tkivo

FOTO: AFP

Joeu Bidenu, 80-godišnjem američkom predsjedniku, prošlog je mjeseca s kože uklonjena kancerogena lezija, pišu svjetski mediji. Riječ je o tkivu koje se više ne može širiti niti metastazirati, poručili su danas iz Bijele kuće.

“Lezija mu je uklonjena s prsa”, rekao je Bidenov liječnik Kevin O’Connor. “Kancerogeno tkivo uspješno je uklonjeno”, dodao je.

Nastavit će kontrolirati stanje

O’Connor je također rekao da je područje gdje je uklonjena kancerogena lezija “zacijelilo” kao i da lezije karcinoma bazalnih stanica, koje su pronašli kod predsjednika, nemaju tendenciju širenja ili metastaziranja.

Predsjednik će proći kroz naknadne dermatološke kontrole kako bi se kontroliralo njegovo zdravstveno stanje, priopćili su iz Bijele kuće.

Predsjednik je već u poodmakloj dobi

Predsjednik je već u poodmakloj dobi, a mnogi njegovi kritičari i politički protivnici sumnjaju hoće li biti dovoljno fizički ili psihički sposoban da dovrši ovaj mandat i kandidira se za sljedeći.

Mediji su zabilježili niz njegovih gafova, odnosno situacijama u kojima je javno rekao nešto potpuno netočno, ili da se, primjerice, spotaknuo u hodu. Takve su objave dodatno potpirile glasine da predsjednik više ne može obavljati svoju dužnost kako treba.

Source link: www.telegram.hr