Podijeli : 0

OGLAS

Amir Vuk Zec u podcastu Jedan sat: Živimo kao u šerpi Vijesti Autor:N1 BiH17. feb 202313:43 Podijeli :

Amir Vuk Zec u podcastu Jedan sat: Živimo kao u šerpi

Izvor: N1

U vrijeme kada su usljed razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji loše projektovane zgrade odnijele više života nego što je možda trebalo, sa nama je u podcastu Jedan sat najprominentniji bh. arhitekta Amir Vuk Zec.

Kroz crtice i aforizme o arhitekturi, ali i životu, koje je bilježio tokom karijere, odrastanja u Sarajevu, putovanja po svijetu, druženja sa ljudima, poslovanja sa investitorima, klijentima, majstorima razgovaramo o onome u čemu smo – prostoru.

Šta je zemljotres arhitekti? Ako prostor govori o stanju društva, šta ovaj oko nas govori o nama? Kako smo se zatekli u šerpi, šta su pohlepa i moć učinili urbanističkoj slici Sarajeva i BiH, zašto trpamo u natrpano, zašto nam majstori stvaraju probleme umjesto da daju rješenja, kako smo zaboravili na akustiku prostora i zašto se tabanom najbolje prepozna njegovog karakter samo su neke od tema koje otvaramo sa čovjekom koji dok priča skicira, brzim poput Zeca.

Gledajte i slušajte “Jedan sat” subotom uvečer na platformama Youtube, Google Podcasts, Apple Podcasts, Spotify, Stitcher, Castbox i Deezer.

Nedjeljom u 22.30 samo na N1.

Source link: ba.n1info.com