SNS raskinula koaliciju sa LSV u Novom Sadu

foto:SNS arhiva

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu raskinuo je danas gradsku koaliciju sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV).Naprednjaci su se u svom saopštenju zahvalili LSV-u na dosadašnjoj saradnji, navodeći da nemaju nameru da čekaju da LSV izabere novo rukovodstvo „u martu mesecu, pa da onda izađe iz koalicije“.

„S obzirom na to da su jasno rekli da ne žele više da budu deo gradske vlasti, ovim putem želimo da im ‘prekratimo muke’, i da ih obavestimo da ćemo na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada Novog Sada i formalno krenuti u izmene unutar vladajuće koalicije“, poručili su novosadski naprednjaci.

Dodaju da SNS nastavlja dalje „predano da radi za Novi Sad“, za šta je od građana tri puta uzastopno dobila ubedljivo najveću podršku.

Predsednik Bojan Kostreš najavio je juče za agenciju Beta da će LSV raskinuti koaliciju sa SNS u Novom Sadu nakon formiranja novog gradskog odbora.

„Situacija je veoma jasna i jednostavna: u martu su izbori za gradske i opštinske odbore u LSV. Od novoizabranog odbora u Novom Sadu očekujem da raskine gradsku koaliciju sa SNS. Ko se bude oglušio u odluku novoformiranog odbora biće isključen iz LSV“, poručio je Kostreš.

Čanak: Zašto smo krivi mi za komunalnu koaliciju sa SNS, a ne DS koji je napravio SNS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Još vesti iz ovog grada

SNS raskinula koaliciju sa LSV u Novom Sadu

Ko će moći da iskoristi subvenciju od 2.100 evra za kupovinu automobila: Šta voze naši građani i imaju li para za nova kola?

SNS raskinula koaliciju sa LSV u Novom Sadu

Pomoć SNP-a bebama u Turskoj

SNS raskinula koaliciju sa LSV u Novom Sadu

Maloletnik iz BiH uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je falsifikovao novac

SNS raskinula koaliciju sa LSV u Novom Sadu

Kostreš (LSV): U martu raskidamo koaliciju sa SNS-om u Novom Sadu

Source link: www.danas.rs