Zvonimir Stević ćutao 25 godina u parlamentu i jednim gestom naljutio sve

foto printscreen sps.org.rs

Punih 25 godina Zvonimir Stević, poslanik Socijalističke partije Srbije, bio je poslanik, što u Saveznom, što u republičkom parlamentu. I nikad se ni po čemu nije isticao. Čak ni onda kada se debatovalo o ostanku i opstanku na Kosovu i Metohiji, gde on i živi. Sve do onomad kada je sa galerije Skupštine Srbije uslikan kako u vreme dok traje žustra polemika baš o KIM, sa predsednikom države, gledao porno filmove.

I zbog tog „jednog jedinog gafa“, kojim je naljutio koalicione partnere i predsednika države izbacio iz takta, Stević, je umesto da penziju dočeka u skupštinskim klupama, morao da podnese ostavku. Još nije poznato da li će ga i socijalisti lišiti stranačkih funkcija, budući da je član Predsedništva i Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

Da su socijalisti imali veliko poverenje u njega govori i podatak da je u dva mandata bio predsednik Pokrajinskog Odbora Socijalističke partije Srbije za Kosovo i Metohiju.

Zvonimiru Steviću prestao mandat

Zahvaljućući stranačkoj pripadnosti u julu 2008. godine bio je postavljen za pomoćnika ministra i predsednika Koordinacionog centra u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Od decembra 2008. godine obavljaо је funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju i predsednika Koordinacionog centra u Ministarstvu za KiM.

Pažnju javnosti, Stević je privukao još jednom, 2005. godine, kada je na ime putnih troškova iz skupštinske blagajne potrošio više od dva i po miliona dinara. Tada je pokrenuta istraga o korupciji poslanika koji su u to vreme na blagajni Skupštine Srbije podizali milionske iznose, bez ikakvih računa i te godine ih je proveravala policija i tužilaštvo.

Našao se tada na četvrtom mestu po visini podignutog iznosa – 1.928.096 dinara, za putne troškove. A novinare je tom prilikom optužio da posle vojske i policije žele da uruše i parlament.

Po onome što je Zvonko tada prijavio u Skupštini Srbije ispada da je za 11 meseci prešao ukupno 160.674 kilometara, a to je praktično značilo da je revnosni poslanik za 11 meseci putovao 251 put, odnosno svakog meseca 22 puta. Objašnjenje je bilo da je putovao, naravno, na Kosovo. I danas mu kao mesto prebivališta stoji Priština, što je malo verovatno.

Rasprava o pravosudnim zakonima u senci sukoba SNS-SPS i nagađanja ko je uslikao telefon Zvonimira Stevića

Od 1991. do 1999. godine bio je potpredsednik Skupštine grada Prištinа. Od 1984. do 1987. godine radio je kao novinar u NIP Jedinstvo i to mu je bio prvi posao, a potom je bio sekretar Komisije za JU program. Onda se otisnuo u političke vode.

Osim politike, interesovao ga je i fudbal. Za predsednika FК Gračanica izabran je 1992. godine, a za predsednika FК Priština 1995. godine. Oba kluba sa njim na čelu prešla su u višu ligu.

Ko je Zvonimir Stević, poslanik SPS, koji je podneo ostavku zbog filma za odrasle

Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i zahvalnica, među kojima SPS na svom sajtu izdvaja povelju „Кapetan Miša Anastasijević“ koju je 2012. dobio za doprinos regionalnom razvoju i saradnji u regionu.

Rođen je 17. marta 1957. godine u Prištini. Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs