Molitelji se na Trgu bana Jelačića okupljaju svake druge subote u mjesecu

Politika & Kriminal
              Fred Matić o klečavcima: 'Kraj toliko žena koje prebijaju i ubijaju u Hrvatskoj, ovima je glavna briga kako se one odijevaju'

FOTO: Zeljko Hladika/PIXSELL

Molitelji su se jutros opet okupili na glavnom zagrebačkom trgu, moleći, između ostalog, za domovinu, za to da muškarci postanu duhovni autoriteti i čednost žena u odijevanju. Ovoga puta na trgu se održao i protuprosvjed u organizaciji Ženske mreže, a onima koji su se suprotstavili organiziranoj molitvi muškaraca pridružio se i europarlamentarac Predrag Fred Matić.

“Moramo se boriti protiv ove nazadnjačke politike koja na mala vrata ulazi u hrvatski mainstream. Marginalci pokušavaju, vrlo perfidno, preko molitve i vjere doći do onih stvari za koje smo mislili da smo ostavili u srednjem vijeku”, rekao je Fred Matić za Večernji list.

“Ušli smo u Schengen i eurozonu, ali za neke ljude i dalje vrijedi: ‘S Balkana su otišli, ali Balkan iz njih nikada’. Protiv njih osobno nemam ništa kada bi njihova molitva bila ono što vjera kaže, ali ovo što oni čine je vrlo pokvareno”, dodao je. Poručio je i da, dok god je živ, neće dopustiti da žene budu drugotne. “To nije samo uvreda za žene, još je veća uvreda za muškarce”, smatra hrvatski europarlamentarac poznat po zalaganju za ravnopravnost žena s muškarcima.

‘Izazivaju tihu jezu’

“Pored tolikih problema, pored tolikih žena koje se svakodnevno prebijaju i ubijaju, najveća briga u Hrvatskoj je kako se žene odijevaju i da li će biti uljudne i da li će skuhati ručak kako oni očekuju. Bilo bi pametnije da pokažu kako su ravnopravni i da vole svoje žene”, rekao je Matić i za 24 sata.

“Mnogi Iranci nisu ponosni što su Iranci zbog svega onoga što se događa u Iranu. Jedino u Hrvatskoj neki žele biti Iranci, nećemo im to dopustiti. Vrlo ponosno stojim s ove strane Trga. Nemam ništa protiv toga da se netko moli, međutim, ono što se krije iza tih molitvi, to smo vidjeli u povijesti gdje to vodi, prema lomačama. Dok god sam živ i bavim se politikom, neću dopustiti da moje kolegice, supruga i sestra budu drugotne”, istaknuo je.

“Žene sigurno nisu krive za ovo kakva Hrvatska je. Mislim da žene donose dodatnu kvalitetu života i vode prema boljitku. Sve ove njihove molitve i priče u meni izazivaju tihu jezu. Oni nas vraćaju u srednji vijek”, zaključio je Matić. Podsjetimo, molitelji se na Trgu bana Jelačića s istim porukama okupljaju svake druge subote u mjesecu.

Politika & Kriminal
              Fred Matić o klečavcima: 'Kraj toliko žena koje prebijaju i ubijaju u Hrvatskoj, ovima je glavna briga kako se one odijevaju'

Svake prve subote u mjesecu molitelji se vraćaju na Trg Bana Jelačića Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL Zeljko Hladika/PIXSELL

 

Source link: www.telegram.hr