Najbrutalniji Putinov propagandist oduševljen izjavom Milanovića: ‘To ne govori bilo tko, nego predsjednik Hrvatske‘

screenshot twitter

Vladimir Solovjov, uz kolegicu Margaritu Simonjan, najžešći je televizijski propagandist i ratni huškač ruskog predsjednika Vladimira Putina. On na ruskoj državnoj televiziji u prime timeu ima emisiju «Nedjeljom navečer s Vladimirom Solovjovom», u kojoj iznosi neviđene izajve i neprestano tumači kako Rusija u Ukrajini vodi sveti rat protiv «sotonizma».

Iznimno je brutalan i ruske neprijatelje i neistomišljenike vrijeđa nagorim mogućim pogrdnim riječima. Primjerice ovaj je tjedan njemačkog ministra obrane Borisa Pistoriusa opisao kao “kretena koji je doveo Njemačku do toga da završi kao zona izravnog uništenja”, a njemačkom kancelaru Olafu Scholzu poručio: “Mi smo agresor? Osam godina vi ku*vini sinovi njegujete nacistički ukrajinski režim…Vi, europski farizeji, vi, nacistički ološu” kazao je te pozvao Rusiju da izvrši udare na Njemačku kako bi Nijemci “znali kakve su nove nacističke vođe odgojili i doveli na vlast”.

Najbrutalniji Putinov propagandist oduševljen izjavom Milanovića: ‘To ne govori bilo tko, nego predsjednik Hrvatske‘

Bujicu najgorih uvreda redovito ispaljuje prema svim zapadnim liderima, no ne i prema našem predsjedniku Zoranu Milanoviću. Prema njemu gaji političke simpatije.

Da je tome tako svjedoči njegova emisija objavljena 16. siječnja 2023., koju je otvorio tradicionalnim sprdanjem imitirajući govor njemačkih nacista iz filmova o Drugom svjetskom ratu:

— Keine normalizacion otnošenjcen kon: Rusland, jaaaaaa! Tako nekako sada zvuče zapadne pozicije. Nikakva normalizacija odnosa s Rusijom Zapadu nije potrebna. O tome službeno govori NATO. I potreban je samo rat…‘- govori Solovjov pa nastavlja kako svi odavno shvaćaju da je Zapad jedna od strana u ratu u Ukrajini te potom pušta izjavu Zorana Milanovića iz Vukovara 16. siječnja, u kojoj Milanović govori:

— Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. Plan ne može biti maknuti Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bismo trebali biti? Američki robovi? — kazao je Milanović. Nakon priloga Solovjev dodaje: 

«Pritom to ne govori neki zadnji čovjek u Europi, nego predsjednik Hrvatske!».

— Dobro je što se uopće pojavljuju političari koji počinju razmišljati o vlastitom narodu, kao predsjednik Hrvatske – nadovezao se tijekom emisije i jedan od Solovjovljevih gostiju te večeri, predsjednik Odbora za obranu u ruskoj Dumi, Andrej Kartapolov.

Emisija se može pogledati OVDJE.

Najbrutalniji Putinov propagandist oduševljen izjavom Milanovića: ‘To ne govori bilo tko, nego predsjednik Hrvatske‘

Source link: slobodnadalmacija.hr