Podijeli : 0

OGLAS

Ključa u PDP, na Glavnom odboru pale i prve ostavke Vijesti Autor:Mladen Vujinović22. jan 202321:47 Podijeli :

Ključa u PDP, na Glavnom odboru pale i prve ostavke

Izvor: N1

Nakon osam časova rada završena je sjednica Glavnog odbora PDP. Uprkos uvjeravanjima predsjednika stranke Branislava Borenovića u jedinstvo u PDP, iza zatvorenih vrata je varničilo.

Pojedini visokorangirani članovi PDP izrazili su otvoreno nezadovoljstvo izbornim rezulatom.

Srna piše kako su stranku napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo, bivši potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić, bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Ipak ova informacija je djelimično tačna, jer je formalno stranku je napustio samo predsjednik Opštinskog odbora Pale Igor Tošić. To je objavio i na svom profilu na Facebooku navodeći da odluka nije donesena preko noći.

“Ostaću u okvirima dostojanstva i neću puno detaljisati, ali ću samo reći da sa ovakvim rukovodstvom više ne ide”, napisao je Tošić uz ostalo.

Ostavku je podnio član Glavnog odbora Velimir Sakan.

Kako N1 saznaje bivši potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, glasali su protiv zaključaka Glavnog odbora i sjednicu su napustili ranije, ali iz stranke nisu izašli. Ipak od strane jednog dijela članova Glavnog odbora označeni su kao “Dodikovi ljudi unutar stranke”.

Rato Rajak, bivši načelnik Rudog ostaje član stranke, a iz ličnih razloga je podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva.

Podsjetimo, u zaključcima Glavni odbor je sa dva glasa protiv zaključio kako je Jelena Trivić pobijedila u trci za predsjednika Republike Srpske, ali kako je izborna volja građana pokradena. PDP od pravosudnih organa traži da postupaju po njihovim krivičnim prijavama.

Uprkos ranijim otrovnim strelicama na relaciji Jelena Trivić, Draško Stanivuković, dvojac za sada ostaje u stranci.

Na sjednici su se obratili i to na samom kraju. U svojim obraćanjima, navodono, govorili o ličnim rezultatima ne ulazeći u stavove drugog.

Podsjetimo, Jelena Trivić za N1 je rekla kako ona i Stanivuković predstavljaju dva različita koncepta.

“Nije to pitanje nas dvoje, to je pitanje dva koncepta. Ja sam rekla kako ja vidim stranku u kojoj nema mjesta za one koji se na bilo koji način približavaju sa režimom, on je za neku blažu varijantu”,rekla je.

Trivić za N1: Stanivuković i ja smo dva različita koncepta, stranka će odlučiti

Draško Stanivuković na Facebooku se oglasio i poručio da neće biti faktor podjela u opoziciji.

Source link: ba.n1info.com