Podijeli : 0

OGLAS

Vučić o optužbama da je snajperista sa brda: Nosio sam kišobran! Vijesti Autor:N1 BiH16. jan 202322:29 Podijeli :

Vučić o optužbama da je snajperista sa brda: Nosio sam kišobran!

Izvor: Aleksandar Vučić (TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se u emisiji Ćirilica na TV Happy osvrnuo na optužbe da je bio snajperista iznad sarajevskih brda tokom rata devedestih, kao i da je nosio piva svom bivšem šefu, lideru radikala i osuđenom ratnom zločincu, Vojislavu Šešelju poručivši kako se radi o lažima protiv njega.

“Gotovo deset i po godina sam na vlasti, nikada nijednu ružnu riječ nisam rekao o Bošnjacima”, rekao je Vučić i dodao da su sa druge strane oni izmislili da je bio snajperista tokom sukoba u Bosni i Hercegovini.

“Oni su me nazivali ‘snajperistom sa brda’, onda su mi u montaži stavljali umjesto kišobrana puška. Sve su izmislili. U fotomontaži su mi stavili pušku, a nosio sam kišobran. To je kačila čak bivša hrvatska premijerka na Twitteru”, rekao je Vučić.

Govorio je i o “čuvenoj” fotomontaži na kojoj nosi gajbu pive za bivšeg šefa.

“Izmislili su, kao što su izmislili i to da sam nosio Šešelju pivo. Nosio sam izborni materijal, a ne bi me bilo sramota i da jesam”, kazao je.

Također, Vučić se večeras osvrnuo i na napad na roditelje iz Srbije koji se desio za vikend na Ilidži. Šta je poručio možete pročitati ovdje.

Source link: ba.n1info.com