Pre odlaska u Davos Vučić upoznao Piča sa pozicijom Srbije povodom situacije na Kosovu i u regionu

Printskrin Instagram, Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros, pre odlaska na svetski forumu u Davosu, sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom, i o tome izvestio javnost prvo na Instagram nalogu Budućnoststrbijeav.

Upoznao sam lorda Piča sa pozicijama Srbije u pogledu aktuelne situacije u regionu, a posebno na Kosovu i Metohiji. Ukazao sam na sve veći broj incidenata i jednostranih poteza Prištine koji suštinski ugrožavaju bezbednost i opstanak Srba i nealbanaca na KiM, piše u objavi.

Naglasio sam da Srbija, kao i uvek do sada, ostaje iskreno posvećena očuvanju mira u regionu, o čemu svedoče i brojne inicijative regionalnog povezivanja čiji je pokretač upravo naša zemlja, dodaje se.

Međutim, za nas ostaje ključno pitanje formiranja Zajednice srpskih opština, kao preuzete i prihvaćene obaveze Prištine u skladu sa međunarodnim sporazumima, kao i bezbednost srpskog življa na Kosovu i Metohiji, za šta očekujemo punu podršku Ujedinjenog Kraljevstva, poručuje se.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Bivša ambasadorka: Poseta Stjuarta Piča Beogradu dokaz je da Velika Britanija ne želi da ostane po strani diplomatskih događanja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs