"Usvajanjem Platforme na sjednici Vlade, član ili delegacija Vlade ovlašćeni su da je predstavljaju. Vlada nije razmatrala platformu za predmetnu posjetu, odnosno da ista nije ni bila kandidovana za razmatranje i usvajanje od strane resornih ministara", pojasnili su

Vlada: Kovač i Damjanović nisu predstavljali Vladu, poštujemo suverenitet BiH

Vlada Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Vlada Crne Gore saopštila je «Vijestima» da ministri pravde i finansija Marko Kovač i Aleksandar Damjanović nisu predstavljali Vladu na jučerašnjoj svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske (RS) u Banjaluci, kojoj su prisustvovali.

Navode da Vlada, u susret planiranim posjetama predsjednika i njenih članova inostranstvu, usvaja «Platformu o posjeti» koju kandiduje resor člana Vlade koji predvodi delegaciju. Usvajanjem Platforme na sjednici Vlade, član ili delegacija Vlade ovlašćeni su da je predstavljaju.

«U vezi sa Vašim pitanjem, obavještavamo Vas da Vlada nije razmatrala platformu za predmetnu posjetu, odnosno da ista nije ni bila kandidovana za razmatranje i usvajanje od strane resornih ministara», kazali su «Vijestima», odgovarajući na pitanje da li su Kovač i Damjanović prisustvovali svečanoj akademiji povodom Dana RS kao predstavnici Vlade ili u njihovo ime.

Kovač i Damjanović ceremoniji su prisustvovali na poziv predsjednika RS Milorada Dodika. Damjanović je danas saopštio da je na svečanosti bio u lično ime, i da poštuje suverenitet BiH.

Source link: www.vijesti.me