Srbi se povukli sa jedne blokade u Štrpcu, na drugoj se i dalje nalaze građani, pregovori sa KFOR-om i KP u toku

foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Srbi koji su blokirali saobraćaj u selu Gotovuša, opština Štrpce, blokirali saobraćaj nakon ranjavanja dečaka i mladića srpske nacionalnosti u tom selu, povukli su se nešto iza 23 časa, nakon dogovara o pojačanoj bezbednosti sa pripadnicima KFOR-a i Kosovske policije. Na drugoj blokadi kod Brezovice, takođe u Štrpcu, Srbi i dalje ne žele da se povuku.

Za utorak je, kako je za Euronews Srbija rekao jedan od učesnika protesta, zakazan novi sastanak sa pripadnicima Kfora i kosovske policije, kada će biti utanačene detaljne informacije za naredni period.

Srbi koji su na blokadi u Brezovici ne žele da se povuku i pored ponude Kosovske policije i KFOR-a da će se postaviti punktovi radi bezbednosti, saznaje Danas. Tako da je saobraćaj iz pravca Prizrena i dalje blokiran.

Kako nam kažu sagovornici koji se nalaze na licu mesta na terenu je komandir stanice Kosovske policije, a građani spekulišu da su specijalni pripadnici Kosovske policije u selu Drajkovce, te da je u planu njihovo upadanje ako se Srbi sami ne povuku.

Među okupljenima je i Cvetko Veljković, poslanik u Skupštini Kosova.

Ranjavanje mladića i dečaka kod Štrpca: Obojica van životne opasnosti, Srbi blokirali saobraćaj, Kosovska policija uhapsila osumnjičenog za napad

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs