Trajković: Lokalni Srbi nemaju policijsku zaštitu

foto FoNet Milica Vučković

Povodom upada kosovske policije na Sever Kosova oglasila se predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković koja je ocenila da je „stanje na severu alarmantno“.

„Stanje na severu je alarmantno. Lokalni Srbi nemaju policijsku zaštitu. U bezbednosnom vakuumu uzrokovanom nesmotrenom odlukom @avucic, već svedočimo pokušajima pljački i opštem kolapsu. Politički predstavnici su sekundarni ali KS SRB policajci se hitno moraju vratiti u službu!“, napisla je na svom Tviter nalogu Trajković.

Naime, Kosovska policija najavila je večeras da će povećati prisustvo u narednim danima na Severu.

Oko 200 kosovskih specijalaca raspoređeno oko Severne Mitrovice, povod incidenti u protekla dva dana (VIDEO)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je kosovski premijer Aljbin Kurti nastavio okupaciju severa Kosova i najavio da će Srbija usled najnovijih dešavanja razmotriti mogućnost da na Kosovo pošalje do 1.000 bezbednosnih snaga.

Petković: Gospodo sa Zapada, nemojte da budete iznenađeni odlukama Beograda

Petković je na vanrednoj konferenciji za medije naveo da je nakon što je Kurti danas napadao vino i rakiju i srpski narod u Velikoj Hoči i nakon što je sa Kosovskom policijom maltretirao decu u vrtiću u Leposaviću, večeras poslao Kosovsku policiju na sever Kosova.

„Prema našim saznanjima 300-350 kosovskih policajaca ROSU sa dugim cevima i oklopnim vozilima upali su na sever Kosova i blokirali Kosovsku Mitrovicu i stacionirali se u mešovitim nasiljima. Povod za upad policije na sever KiM je navodno to što su Albanci koji tu žive uplašeni zbog svega što se dešava. Podsetiću vas i da je pre dva dana bio obračun Kurtija sa građanima severa kako bi nametnuo održavanje izbora“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs