Parlament bi do kraja godine mogao ukinuti imunitet poslanicima DPS-a i SD-a koje Tužilaštvo tereti za višegodišnju zloupotrebu službenog položaja. U Skupštini postoji većina koja će omogućiti vođenje krivičnog postupka, uskoro sjednica Administrativnog odbora

Oštetili državu za 1.823.000 eura?

Bošković za šefa Komisije imenovan 2015. godine dok je rukovodio Ministarstvom prosvjete, Foto: Boris Pejović

Bivši predsjednik i članovi Komisije za stambena pitanja Vlade, oštetili su državu za 1.823.000 eura, tako što su od 2016. do kraja 2020. godine podijelili stambene kredite za preko stotinu tužilaca, sudija, poslanika, ministara i drugih državnih službenika i funkcionera.

To piše u krivičnoj prijavi Vlade koju istražuje Specijalno državno tužilaštvo (SDT) zbog sumnje da su zvaničnici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijademokrata (SD) i Bošnjačke stranke (BS), angažovani u Komisiji, prekoračenjem ovlašćenja drugima pribavili imovinsku korist.

Na dugom spisku zvaničnika kojima je Komisija, na čijem čelu je bio tadašnji ministar Predrag Bošković (DPS), podijelila kredite mimo Odluke o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera, bili su bivši vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, potpredsjednik Vlade i lider BS-a Ervin Ibrahimović, bivša viša tužiteljka Vesna Jovićević, bivši poslanik i ambasador Obrad Mišo Stanišić

Skupština bi mogla do kraja godine da ukine imunitet poslanicima koje SDT tereti da su, tokom vlasti DPS-a, kao dio vladine Komisije, počinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Source link: www.vijesti.me