Podijeli : 0

OGLAS

Milanović u Čitluku: Želimo zdrav suživot sa Srbima i Bošnjacima Vijesti Autor:N1 BiH03. dec 202216:47 Podijeli :

Milanović u Čitluku: Želimo zdrav suživot sa Srbima i Bošnjacima

Izvor: n1

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Čitluku je učestvovao na obilježavanju 29. godišnjice od osnivanja jedinice HVO-a za posebne namjene «Gavran 2».

Na početku svoje posjete Milanović je položio vijenac i zapalio svijeću ispred obilježja poginulim borcima u Čitluku.

Cvijeće su položili i izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora BiH, Generalskog zbora, općine Čitluk i udruženja branitelja.

“Pravilo je da se odlikuju brigade. Ja sam počeo odlikovati hrvatske brigade, a to prethodnici nisu radili prije mene. Radim nešto što je duh časti. Vi ste branili BiH, svoju domovinu, ali i Hrvatsku. Mi smo jedno oko i dvije države. Vi ste pomogli i našu pobjedu”, kazao je prisutnima Milanović.

Opisao je Milanović i posljednje dane rata u Hrvatskoj i BiH.

“Realno govoreći, za te pobjede ste zaslužni vi i mi. Zahvaljujemo i našim američkim saveznicima. Bez pobjede hrvatske vojske nema ni Dejtona. Sad se moramo boriti, ne silom, nego upornošću, znanjem. Moramo se boriti za svoje interese.”

Milanović u Čitluku: Želimo zdrav suživot sa Srbima i Bošnjacima

N1

Osvrnuo se i na oktobarske Opće izbore u BiH.

“Izbori su gotovi, završili su se. Predstavnici hrvatskog naroda će sada sami odlučiti s kim će u vlast. To je pitanje vaše kuće. Dragi prijatelji, dragi Hercegovci, želim vam zdravlje i ugodne blagdane. Da budete neiskorjenjiv narod na ovim prostorima. Mi smo ovdje i želimo normalan i zdrav suživot sa Srbima i Bošnjacima”, zaključio je Milanović.

Source link: ba.n1info.com