"Vi vičete da ste mi pomogli, što ste mi pomogli?"

Video. Mučni trenuci u razrušenoj Petrinji: Posramljeni Medved pokušavao se opravdati pred čovjekom na rubu suza

FOTO: Screenshot HRT

Uoči druge godišnjice razornog potresa, premijer Andrej Plenković i ministri obišli su danas Baniju. Pritom su televizijske kamere zabilježile razgovor ministra branitelja Tome Medveda i petrinjskog branitelja, koji se požalio da ga već dvije godine nitko ne doživljava te da živi u – baraci.

“Pa je li to dolikuje jednom branitelju, jednom čovjeku?”, pitao je veteran, kako se čuje na snimci HRT-a. “Nije stvar branitelj, da ili ne”, odgovorio mu je ministar. “Evo, ne trebam biti ni branitelj. Je li to dolikuje čovjeku u 21. stoljeću da tako živi?”, pitao je ponovo ministra.

“Jesam li ja došao drugi dan potresa kod vas? Jesam. Jesmo rješavali hitno zbrinjavanje? Jesmo. I okej, sad strpljenja. Gradimo, radi se”, rekao mu je na to Medved.

‘Dobro, pomoći ćemo’

“Gospon Medved, da nije mojih dečkiju, ja bih i danas bio u ovoj kamp-kućici. Čitavu zimu sam proveo u kamp-kućici. Onda su moji branitelji pomogli da izgradim ovu baraku gdje sad živim. Nitko drugi mi ništa nije pomogao. Vi vičete da ste mi pomogli, što ste mi pomogli?”, rekao je ministru.

“Dobro, dobro, pa pomoći ćemo, sagradit ćemo”, rekao je Medved pa dodao: “Šta, mimo svih? Da ostavimo sve ostale i dođemo vama?”. Gospodin mu je rekao i da je obilazio Ministarstvo i da ga “nitko nije doživio”.

Uto je ministar Medved ženskoj osobi koja se na trenutak vidi u kadru HRT-ove snimke rekao: “Imali ste priliku dvije godine primiti čovjeka”.

‘Ma nisi ti kriv’

Novinarka Nove TV objavila je drugu snimku, u kojoj se čuje kako isti gospodin ministru govori da je “do grla u kreditima”, a Medved mu odgovara da će doći inženjeri još jednom vidjeti. Zatim mu veteran govori: “Dragi, ma nisi ti kriv. Nego ovi tvoji kompetentni ljudi koji bi trebali to odraditi, ništa ne rade”.

Dnevnik.hr piše kako su inženjeri odlučili da se gospodinova kuća neće rušiti, već obnavljati, što je izazvalo njegovu ogorčenost pa je Medvedu pokazivao oštećenja i pokazivao kako je to nemoguće obnoviti. Medved se obratio inženjeru Gordanu Hanžeku da pošalje svoje ljude da ponovno provjere situaciju s tom kućom. Novinari su kasnije pitali ministra kako komentira istup petrinjskog veterana, na što je on rekao da u komunikaciji s ljudima osjećaju njihovo nezadovoljstvo dinamikom obnove.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako Vlada čini sve kako bi intenzivirala taj proces.

Source link: www.telegram.hr