Pozvali su muslimane da ne putuju u Katar

Zvuči pomalo bizarno, ali oko Svjetskog prvenstva u nogometu oglasila se i Al Kaida. Imaju poruku za muslimane

FOTO: AFP

Područni ogranak Al Kaide pozvao je muslimane diljem svijeta da ne dolaze na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, premda se suzdržao od prijetnje napadima i od poticanja nasilja u prigodi tog športskog događaja, navodi se u njegovu priopćenju o kojemu je izvijestila nevladina organizacija što prati internetske aktivnosti te skupine.

Al Kaida na Arapskom poluotoku, ogranak pobunjeničke skupine sa sjedištem u Jemenu, kritizirala je Katar zbog toga što je “doveo nemoralne ljude, homoseksualce, širitelje korupcije i ateizma na Arapski poluotok” te rekla da je događaj iskorišten kako bi se skrenula pozornost s “okupacije i ugnjetavanja muslimanskih zemalja”.

“Upozoravamo našu muslimansku braću da ne prate taj događaj i da u njemu ne sudjeluju”, ističe se u priopćenju koje je skupina SITE Intelligence prenijela u subotu, dan prije početka turnira u zemlji s muslimanskom većinom, što je prvi put dosad.

Katar kaže da su svi dobrodošli

Reagirajući na kritike o stanju ljudskih prava u Kataru, pa i na prava LGBT zajednice i na društvena ograničenja, organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva rekli su da su svi dobro došli na događaj, bez obzira na podrijetlo ili na spolno opredjeljenje.

Katar, malena zemlja s oko 3 milijuna stanovnika, većinom stranih radnika, rekla je da je obučila više od 50.000 ljudi kako bi zajamčila sigurnost tijekom Svjetskog prvenstva, uz pomoć stranih snaga pod katarskim zapovijedanjem.

Source link: www.telegram.hr