Haradinaj napustio sastanak: Kurti držao predavanje, neprihvatljivo da Kosovo prekida odnose sa SAD

Foto: Beta

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj napustio je sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, jer nije želeo da odgovari na pitanje lidera opozocije zbog čega nije prihvatio zahtev SAD o odlaganju roka za preregistraciju vozila na „RKS“, prenosi Kosovo online.

Haradinaj je na Fejsbuku istakao da je za njega neprihvatljivo da Kosovo prekida odnose sa SAD.

„Iako sam bio deo sastanka sa premijerom Kurtijem, bio sam primoran da napustim sastanak jer je Kurti držao predavanja i nije nam objasnio zašto je prekinuo odnose sa Amerikom i zašto se ne ispunjava njihov zahtev. Za mene je neprihvatljivo da u tako osetljivim slučajevima prekidamo odnose sa glavnim bezbednosnim saveznikom“, istakao je lider ABK.

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je lidere opozicionih partija da danas na sastanku razgovaraju o situaciji na severu Kosova, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Politički predstavnici kosovskih Srba su juče i danas zbog suspenzije direktora Regionalne policije za sever Kosova Nenada Đurića podneli ostavke.

Ostavke su podneli svih deset poslanika Srpske liste, četiri gradonačelnika i svi Srbi uopštinama na severu Kosova, deset tužilaca i 18 sudija Osnovnog suda i Odeljenja Apelacionog suda na severu Kosova, svi zaposleni Srbi u administraciji suda i tužilaštva i 578 pripadnika Policije Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs