Dok su divljanje cijena i drastičan pad životnog standarda propraćeni kritikama na društvenim mrežama, masovne demonstracije i dalje se dešavaju zbog političkih i identitetskih pitanja

Protesti kad "elita" zove, prazni novčanici "ne bole"

Foto: BORIS PEJOVIC

Činjenica da se najveći protesti u Crnoj Gori organizuju iz partijskih kuhinja pokazuje da su partije ušle u sve pore društva i svaki dom u zemlji, a da su građanima politika, religija i nacija mnogo važnije od životnog standarda, ocijenili su sagovornici “Vijesti”.

Tako oni komentarišu najnovija okupljanja građana na poziv Demokratske partije socijalista (DPS), a zbog izglasavanja izmjena Zakon o predsjedniku u Skupštini, u noći između 1. i 2. novembra.

Izmjenama se omogućava Miodragu Lekiću (Demos) da formira novu vladu, nakon što je predsjednik države Milo Đukanović (DPS) odbio da mu da mandat, iako je imao podršku stare-nove većine u Skupštini (DF, Demokrate-Demos, GP URA-CIVIS, SNP, Ujedinjena i Prava Crna Gora).

Đukanović je odluku obrazložio time da je “stekao utisak” da Lekić nema većinsku podršku jer predlog za mandatara nije u roku potpisao 41 poslanik. GP URA je potpise dostavila dan kasnije…

Source link: www.vijesti.me