Orlić sa ambasadorom Bugarske o situaciji na Kosovu

foto: Narodna skupština

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić i ambasador Bugarske u Srbiji Petko Dojkov ocenili su danas da su odnosi Srbije i Bugarske su vrlo dobri, a politički dijalog intenzivan i razvijen.

„Predsednik Skupštine Srbije informisao je ambasadora Dojkova o pritiscima, pretnjama i otvorenom teroru sa kojima se suočava srpski narod na KiM, te istakao da će Beograd, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, uprkos nemogućim uslovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i dijaloga“, piše u saopštenju iz Skupštine.

Orlić je zahvalio Bugarskoj na podršci koju pruža Srbiji u evropskim integracijama i istakao posvećenost regionalnoj saradnji i inicijativi „Otvoreni Balkan“ koja obezbeđuje ekonomski podstrek, pod uslovom da se u regionu sačuva mir.

Ambasador Bugarske je pozdravio odnos Srbije prema nacionalnim manjinama, postojeći zakonodavni okvir kojima se njihova prava štite, kao i činjenicu da je u okviru nove Vlade Srbije formirano i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Izrazio je nadu da će srpska strana nastaviti da pruža potrebne uslove za primenjivanje prava bugarske nacionalne manjine, u skladu sa najboljim evropskim praksama.

Ambasada Bugarske predaće sutra humanitarnu pomoć Crvenom krstu Srbije

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs