Ministarstvo pravosuđa objavilo je da utvrđuje sve okolnosti

Trostruki ubojica Harald Kopitz u zatvoru u Lepoglavi oduzeo si život

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Harald Kopitz, nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora zbog ubojstva troje vlastite djece, u utorak je u kaznionici u Lepoglavi, u kojoj je bio smješten, pronađen teško ozlijeđen, a ubrzo nakon što je po njega došlo vozilo Hitne pomoći, preminuo je na putu prema bolnici. Javio je to Jutarnji list koji neslužbeno doznaje da si je Kopitz ozljede nanio sam, a da je riječ o suicidu potvrđeno im je i u Ministarstvu pravosuđa koje utvrđuje sve okolnosti te će tijekom večera izdati i službeno priopćenje.

Kopitz je u lipnju, nakon priznanja krivnje za trostruko teško ubojstvo, nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora, i to na suđenju koje je trajalo samo jedan dan, a bilo je zatvoreno za javnost. Za smrt svakog djeteta pojedinačno dobio je po 27 godina zatvora što je bilo objedinjeno u maksimalnu moguću kaznu od 50 godina.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Težak zločin zgrozio hrvatsku javnost

Težak zločin koji je zgrozio hrvatsku javnost počinio je u noći s 24. na 25. rujna 2021. godine kada je djeci, četverogodišnjem dječaku i sedmogodišnjim blizancima, u topli kakao ubacio veću količinu tableta diazepama koje su za njih bile fatalne te su preminula od akutnog trovanja. Život je tada pokušao oduzeti i sebi, ali bezuspješno.

Mediji su pisali da je Kopitz živio i radio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač. Majka ubijene djece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda. Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina.

Source link: www.telegram.hr