Na spisku sigurnih glasača i agitatora, koji je Siniša Kusovac zaboravio prije dvije godine u kompjuteru, i bivši admiral koji sada lobira na Tviteru

Kako je DPS u Tivtu vodio projekat "siguran glas": Ni bolesne nisu prepuštali slučajnosti

Dokument ostao zaboravljen (ilustracija), Foto: Luka Zeković

Policijski inspektori, oficiri u Vojsci, opštinski službenici, građani na privremenom radu u inostranstvu, ali i targetiranje starih i bolesnih — sve je to na spisku birača koje je Demokratska partija socijalista vodila u Tivtu za svoje sigurne glasove, a o čemu su “Vijesti” i ranije pisale na osnovu nezvaničnih informacija.

Na tom spisku sigurnih glasova, koji je pronađen u kompjuteru nakon smjene vlasti prije dvije godine, je i dugogodišnji načelnik Generalštaba Vojske admiral u penziji Dragan Samardžić.

To je dokument “Četvrta procjena — konačno — avgust 2020” koju su vodili prvaci tivatskog DPS-a pred lokalne i parlamentarne izbore 2020, o kome je neposredno nakon toga govorio i tada izabrani presjednik opštine Željko Komnenović.

Dokument u formi elektronske Excell tabele, ostao je u memoriji računara kojeg je u svom kabinetu, tada koristio bivši gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac. “Vijestima” je ovaj dokument, potvrđujući njegovu autentičnost, dostavio izvor blizak tivatskom DPS-u koji naglašava da tabela dokazuje kako su za tu partiju dok je bila na vlasti, glasali, ali i druge ljude “obrađivali” da glasaju za DPS, mnogi istaknuti lokalni funkcioneri, direktori lokalnih i državnih institucija, pripadnici Uprave policije, ali i Vojske Crne Gore. Vojska i policija po Ustavu i zakonu morale bi biti depolitizovane institucije u kojima je partijsko djelovanje zabranjeno.

Source link: www.vijesti.me