Tvrde i da Zapad razmišlja o korištenju nuklearnog oružja

Bjelorusija tvrdi da se priprema niz terorističkih napada na njihovom tlu. Krive CIA-u i Ukrajince

FOTO: AFP

Predsjednik bjeloruskog odbora za državnu sigurnost Ivan Tertel rekao je u utorak da je njegova zemlja primila informacije o planovima za organiziranje serije terorističkih napada na bjeloruskom teritoriju, nakon stvaranja rusko-bjeloruskih kombiniranih regionalnih vojnih snaga, piše ruska novinska agencija TASS.

“Sada smo svjedoci priprema za niz terorističkih napada na našem teritoriju, s obzirom na stvaranje regionalnih kombiniranih vojnih snaga s Ruskom Federacijom”, rekao je. Tertel je za TV kanal Belarus-1 rekao da su vlasti zemlje bile obaviještene o terorističkim napadima koji bi bili usmjereni na “željezničke objekte” i “rute koje koristi naša vojska i vojska naših saveznika”.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Krive CIA-u

Tertel tvrdi da se na području Poljske, Litve i Ukrajine, uz potporu zapadnih obavještajnih službi, stvaraju terorističke skupine za izvođenje terorističkih napada. “Pouzdano znamo da CIA i druge moćne obavještajne agencije koje stoje iza obavještajnih službi satelitskih zemalja, posjeduju i upravljaju ovom situacijom. Financiraju je”, tvrdi Tertel.

Predsjednik odbora je dodao da, u isto vrijeme zapadne zemlje kao jednu od opcija razmatraju mogućnost korištenja taktičkog nuklearnog oružja protiv Bjelorusije i Rusije. “Prema našim podacima koje dobivamo iz vojno-političkih krugova Zapada, oni smatraju da ni u kojem slučaju ne smiju izgubiti. Stoga se raspravlja o mogućnosti korištenja taktičkog nuklearnog oružja ili korištenja onih skupina koje su stvorene za izravnu agresiju na našu zemlju i na naše saveznike”, zaključio je Tertel.

Source link: www.telegram.hr