OGLAS

Novi protesti opozicije u Banjaluci Vijesti Autor:N1 BiH09. okt 202207:41

Novi protesti opozicije u Banjaluci

Izvor: N1

U Banjaluci će danas biti održan novi protest opozicionih stranaka iz Republike Srpske zbog, kako su ranije naveli, brojnih neregularnosti i izbornih krađa na nedavno održanim Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Kako su prije dva dana članovi PDP-a na konferenciji za medije potvrdili, protest će početi u 18:00 sati u parku Mladen Stojanović odakle će se okupljeni uputiti prema Trgu Krajin gdje će iznijeti svoje stavove.

PDP tvrdi njihova kandidatkinja Jelena Trivić pobijedila na izborima za predsjednika Republike Srpske poručivši da će tražiti da se novim prebrojavanjem glasova spriječi krađa i utvrdi istina.

Kao dokaz o izbornoj krađi, između ostalog, navode da je stigao nalog da se u izbornoj noći “upada na biračka mjesta, da se krade, križa, izbacuju posmatrači”.

Opozicija iz RS poručila: “Brutalna krađa, šetamo opet u nedjelju”

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a je također naveo da će se tražiti odgovornost onih za koje tvrdi da su organizovali krađu, ali i da će svim pravnim i demokratskim sredstvima dokazati da je Trivić pobijedila.

“Naš kandidat Jelena Trivić je pobijedila, učinit ćemo sve da zaštitimo izbornu volju građana. Mnogo advokata se javlja, mnogo ljudi se ohrabrilo, spremni da budu dio tima koji će odbraniti RS od krađe i korupcije”, rekao je nedavno Borenović za medije.

Proteste organizuju SDS, PDP, DNS, SPS i Za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Podsjetimo, prema posljednjim preliminarnim informacijama Centralne izborne komisije (CIK) BiH, Milorad Dodik (SNSD) u vodstvu je za predsjednika Republike Srpske, dok je Jelena Trivić iz PDP-a hiljadama glasova iza njega tvrdeći da je pokradena nakon što je proslavila pobjedu u izbornoj noći na Trgiu Krajine u Banjaluci nakon što je PDP saopćio da je ona pobjednica. Međutim, sutradan su se u javnosti pojavili novi podaci, Dodik u značajnom vodstvu, CIK to potvrđuje, a opozicija počinje tvrditi da je pokradena te se održavaju prvi protesti nakon kojih su poručili da neće biti posljednji.

Source link: ba.n1info.com