OGLAS

Močević: Mi kao građani smo izgubili izbore, nismo dobili nikakav program Vijesti Autor:N1 BiH04. okt 202217:53

Močević: Mi kao građani smo izgubili izbore, nismo dobili nikakav program

Izvor: N1

Dragan Močević, analitičar, PR stručnjak i bloger, analizirao je Opće izbore u BiH, kazavši da oni građanima nisu donijeli ništa dobro.

Močević navodi da su se stranke uglavnom utrkivale u optužbama, sukobima i svađama.

“Posebno u Republici Srpskoj izostali su programi kod svih partija. Većina je tvrdila ‘evo mi smo bolji od ovih drugih’, ‘ovi su lopovi’, ‘ovi su nas krali 20 godina’, ovi nas kradu 30 godina’, ‘ovi nas kradu 10 godina’. Vi niste mogli da vidite ništa da biste sutra vi mogli njih da uhvatite i kažete ‘šta si obećao’. Tako da, stranke su se tu vrlo mudro postavile. Mudro za njih – loše za narod“, kazao je.

Podsjeća da se cijela planeta, a posebno Zapadni Balkan, nalazi u strašnim problemima.

“Regija je nestabilna, Evropa je zbog rata u Ukrajini totalno nestabilna, nemamo dovoljno energetskih zaliha, nemamo robnih rezervi. Centralna banka nam je jedna potpuno autistična organizacija koja ne dozvoljava ni da se štampa novac, ni da se neke postojeće devizne rezerve koriste za nabavku zaliha. Ništa mi od stranaka od toga nismo čuli”, kazao je.

Prema njegovim riječima, predizborna kampanja je počela prije četiri-pet mjeseci.

“U posljednjih mjesec su se strašlo digle nacionalne tenzije. Mislim da su gore nego u ljeto 1996. godine. Kada je rat stao, pa bez obzira na sve strahote, zločine, mrtve, bilo je neke nade i optimizma. Sada se ta retorika vratila i mislim da smo mi kao građani izgubili izbore. Za naredne četiri godine nismo dobili nikakav program, koji se temelji na nekim stvarima koje su suštinske reforme za ovu zemlju”, istakao je.

Source link: ba.n1info.com