Panović: Srpski blok o kom Vučić govori pokušaj da se osnaži politički centar

Foto: BETA/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO

Programski direktor Demostata Zoran Panović ocenio je da najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju Srpskog bloka, predstavlja pokušaj snaženja političkog centra.

Panović je za nedeljnik Ekspres ocenio da zbog unutrašnje i spoljnopolitičke sitaucije, Vučić „mora ići u centar“ jer bi to, kako je naveo, bila „izvesna garancija za političku stabilnost Srbije“.

„Vučić, odnosno SNS, ne može ići ulevo ali tek ne može ići preterano udesno. Zato i pričam da ovaj srpski blok o kom Vučić govori, ne bih tumačio maliciozno kao pokušaj pravljenja Putinove desne Rusije na srpski način nego bih pre pokušao da tražim kao pokušaj da se centar osnaži, da se dobiju još neki partneri, ne moraju biti koalicioni, ali koji će oko bitnih stvari davati podršku“, naveo je Panović.

Ocenio je da bi opozicija „trebalo da pomogne Vučiću“ u vezi nastojanja da se po pitanju Kosova postigne kompromis.

„Vučića možemo da kritikujemo zbog nepoštovanja određenih državnih institucija, zbog korupcije koju je delom i nasledio, ali na pitanju Kosova mislim da je pokazao veliku fleksibilnost i racionalnost. On nikada nije govorio, kao neka neodgovorna desnica ili kvazilevica, da ćemo mi sada izaći sa tenkovima na granice. Mislim da bi retko koja vlast, iole tehnički vođena, toliko uradila kao njegova“, dodao je Panović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs