Iz središnjice stranke izašao je s malom Titovom bistom

Šou u SDP-u. Gotovac pred novinare izašao s bistom Tita u rukama: 'Nisam ucjenjivao, Grbin laže'

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac oglasio se nakon što je večeras, većinom glasova Predsjedništva, izbačen iz stranke. Drami u SDP-u je prethodio raskid koalicije zagrebačkog ogranka i platforme Možemo!. Gotovac je pred novinare izašao s malom bistom Josipa Broza Tita u rukama te s punom platnenom vrećicom, prenosi Dnevnik.hr.

“Uzeo sam svoje stvari. Ja nisam čovjek koji čeka da ga netko zamoli da napusti prostoriju”, objasnio je. Tvrdi da mu ni zbog jedne stvari nije žao te da je radio kako je mislio da je najbolje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Šef stranke Peđa Grbin optužio ga je ranije večeras za ucjenjivanje, što je Gotovac nazvao neistinama. “Žao mi je što to moram reći. To se drugačije kaže, to je laž. To nije točno”, odgovorio je sad već bivšem šefu.

Šou u SDP-u. Gotovac pred novinare izašao s bistom Tita u rukama: 'Nisam ucjenjivao, Grbin laže'

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL Emica Elvedji/PIXSELL

‘Bavit ću se drugim stvarima’

Gotovac je ponovio da je njegovo postupanje bilo u skladu sa statutom te da se cijela priča želi prikazati tako da je on kriv. Istaknuo je kako nije ucjenjivao, već raskinuo ugovor zajedno s još 17 ljudi, a to ne rade oni koji ucjenjuju. Upitan ima li štete za stranku, kaže: “Ne znam u čemu bi bila šteta. U tomu što smo se ponašali sukladno statutu jer ako nismo, što je onda sa svim ostalima? Oni znaju da nisam čovjek koji će se držati paragrafa i žalbi. Kada nisam poželjan, ja ću se maknuti”.

Na pitanje hoće li se pridružiti nekoj drugoj stranci, odgovorio je da svoje opredjeljenja ne mijenja. “Zašto bih sudjelovao u nečemu za što mi kažu da mi nije baš dobro išlo i prouzročio sam si štetu. Pustit ću da se šteta sanira. Bavit ću se drugim stvarima”, rekao je. Cijelu ovu akciju nazvao je – perfidnom.

Source link: www.telegram.hr