Glasnogovornik Kremlja komentirao je potez gradskih zastupnika iz 18 okruga Moskve i Sankt Peterburga

Peskov o zastupnicima koji traže Putinovu ostavku: 'Tanka je linija između legalne kritike i odlaska u zatvor na 15 godina'

FOTO: AFP

Dan nakon što su gradski zastupnici iz 18 okruga Moskve i Sankt Peterburga potpisali izjavu za javnost u kojoj zahtijevaju da Vladimir Putin podnese ostavku, javio se glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov.

“Linija između legalne kritike ruske vojne kampanje u Ukrajini i podlijeganja zakonima ratne cenzure koji nose kazne i do 15 godina zatvora je vrlo, vrlo tanka”, kazao je.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Općinski zastupnici Rusije su jučer rekli kako vjeruju da postupci predsjednika Putina štete budućnosti Rusije i njezinih građana. “Tražimo ostavku Vladimira Putina s mjesta predsjednika Ruske Federacije”, naveli su.

Peskov: ‘Rusi podržavaju Putina’

Peskov je, prenosi RIA, naglasio kako Rusi podržavaju Putina i “posebnu vojnu operaciju”. Tvrdi da to potvrđuje raspoloženje naroda i njihovo sudjelovanje na izborima. Kazao je i da se kritike smatraju pluralizmom, sve dok su u okviru zakona.

“Dok je kritika u okvirima postojećih zakona to je pluralizam, ali granica je jako tanka”, ponovio je i upozorio da tu treba biti oprezan. Kazao je i da je javnost osjetljiva na događaje u Ukrajini i da emotivno reagira.

Source link: www.telegram.hr