Plenković se obratio medijima nakon stravične nesreće i iznio zasad dostupne detalje

Premijer o nesreći: ‘Tri su osobe poginule, 11 ih je ozlijeđeno. No ne znamo što će se još otkriti’

Stravična željeznička nesreća dogodila se u petak navečer Novske. Putnički vlak oko 21:30 zaletio se u teretni, koji je bio zaustavljen zbog kvara, a na mjesto nesreće uskoro je stigao i premijer Andrej Plenković u pratnji ministara.

Nakon sastanka u mjestu Rajić kod Novske s ostalim članovima Vlade i hitnim službama, Plenković je kazao da je prema trenutnim informacijama poginulo troje ljudi. “Ozlijeđeno ih je 11, neki su teže, ali prema informacijama liječnika nitko od njih nije životno ugrožen”, rekao je premijer izrazivši sućut obiteljima poginulih.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da se nesreća dogodila u predjelu u kojem nema nikakve rasvjete pa se trenutno ne može sa sigurnošću reći imali još nekoga tko nije otkriven. Naglasio je da će se provesti istraga kako bi se utvrdili uzroci nesreće. “Neki su hrvatski državljani, a neki strani”, rekao je premijer dodavši da će Crveni križ obavijestiti obitelji.

‘U putničkom vlaku 13 osoba i strojovođa u teretnom’

“Radi se o lokalnoj liniji i vlak staje na puno stanica. Nesreća se dogodila 10-ak minuta prije krajnje destinacije putničkog vlaka. Nemamo potpunih informacija, mrak je na licu mjesta. Ostavljamo rezervu da možda ima još unesrećenih”, konstatirao je Plenković te ustvrdio da su troje preminulih i 10 ozlijeđenih iz putničkog vlaka, a da je u teretnom vlaku ozlijeđen strojovođa, koji je prevezen u bolnicu u Pakrac.

Na pitanje je li bilo migranata u teretnom vlaku kao što se nagađalo Plenković je kazao da je u teretnom vlaku bila samo jedna osoba – strojovođa.

“Ne može se reći sada, po noći, kojom je brzinom putnički vlak naletio na teretni. To ne znamo u ovom trenutku”, kazao je Plenković ponovivši da za sada nemaju potpune informacije i da ne želi spekulirati oko informacija o tome kako je do nesreće došlo. Naglasio je da će nadležne institucije provesti očevid i utvrditi uzroke i sve okolnosti. “Službe su izuzetno brzo reagirale”, ustvrdio je Plenković zahvalivši spasilačkim službama.

Promet je trenutno u prekidu, rekao je Plenković. “Dok ne dođu odgovarajuće službe koja će pomoći da se pruga očisti, do tad promet nije moguć. Ne znamo do kada… Svi ostaju na terenu”, naglasio je.

Source link: www.telegram.hr