Vulin o Milanovićevoj izjavi: Ako u Srbiji ima zakona, protiv njega će biti podignuta optužnica za širenje verske i nacionalne mržnje

EPA-EFE/Tibor Rosta HUNGARY OUT

Napadi predsednika Hrvatske Zorana Milanovića na predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne dolaze zato što Vučić ima zločin na savesti, već zato što Hrvatska ima nepokajane zločine koje je Vučić odbio da prećuti, ocenio je večeras ministar unutrašnjh poslova Aleksanda Vulin, komentarišući Milanovićeve izjave o optužnicama protiv hrvatskih pilota.

„Ako u Srbiji ima zakona, onda će protiv Milanovića biti podignuta optužnica za širenje verske i nacionalne mržnje. Čovek koji se hvali ustaškim poreklom i pozdravlja progon Srba iz Hrvatske može da bude predsednik Hrvatske, ali ne bi smeo da bude na slobodi“, ocenio je Vulin u pisnoj izjavi koju je medijima prosledilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u Varaždinu ocenio da Srbija nema pravo da podiže optužnice protiv hrvatskih rarnih komandanata i da Hrvatska ima instrumente kojima na to mora da reaguje Hrvatska.

Milanović: Možemo podići optužnicu protiv Vučića jer je divljao na teritoriji Hrvatske

Milanović je rekao i da Zagreb može sutra optužiti Vučića „ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriji Hrvatske ’95. godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs