Profesor se požalio zaposleniku, a ovaj mu je odgovorio: "Ne znam ja ništa, to ćete morati pitati gazdu"

'U Orebiću su mi Eurosuper naplatili 1,11 kn više od fiksirane cijene. Zovem Inspektorat, ne rade do četvrtka u 12'

FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Facebook (Aleksandar Hatzivelkos)

Profesor koji predaje na Veleučilištu Velika Gorica, Visokoj školi za informacijske tehnologije u Zagrebu te na Visokom učilištu Algebra, Aleksandar Hatzivelkos, na Facebooku je objavio kako mu je danas na benzinskoj postaji u Orebiću Eurosuper 95 naplaćen 12,30 kuna iako je Vlada cijenu tog goriva fiksirala na 11,19 kuna. “Jedna topla ljudska priča o lokalnom baji koji suprotno odluci Vlade RH pljačka ljude, i državnoj administraciji koju plaćamo, a koja mu to svojim neradom i nesposobnošću omogućava“, počeo je svoju Facebook objavu.

Napisao je dalje kako je, čim je shvatio koliko mu je naplaćeno, pitao zaposlenika kakva je to cijena na što je, kaže, dobio odgovor: “Ne znam ja ništa, to ćete morati pitati gazdu.” Potom je odlučio sve prijaviti Državnom inspektoratu. U objavi se požalio kako su informacije o inspektoratu na internetu koma, ali je ispričao i da je uspio doći do kontakt broja Državnog inspektorata koji je bio stalno zauzet. Onda je iskopao broj lokalnog inspektorata.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na mobitelu mi piše “Apartman SMILJA, Marušići”, ali javlja mi se mlađi ženski glas: “Inspektorat”. Dobro, djevojka je još imala za prožvakati, ali sam kroz mljackanje ipak ispričao problem. I kaže mi djevojka iz inspektorata – čujte, tržišna je dežurna u četvrtak od 12-15, pa me tada nazovite da vas spojim”, ispričao je.

Ponudili mu razgovor od 12 do 15 – u četvrtak

Pošto tada nije u Hrvatskoj, profesor Hatzivelkos je zatražio mail na koji ovu situaciju može prijaviti. Nakon kratkog razgovora mu je djevojka koja se javila pročitala mail područnog ureda dežurne inspekcije. Poslao je, kaže, mail na adresu koju je dobio. U njemu je opisao situaciju i priložio račun.

No, ubrzo mu je stigao automatski odgovor s porukom da ta mail adresa nije pronađena. Hatzivelkos je potom nazavao djelatnicu s kojom je ranije razgovarao i rekao joj da taj mail ne radi. Ona nije znala zašto je to tako i ponudila mu da se s tim prigovorom javi u četvrtak između 12 i 15 sati, kada je tržišna inspekcija dežurna na telefonu.

Cijena osnovnog benzina fiksirana na 11,19 kuna

Kako mu to nije odgovaralo, odlučio je sve objaviti na Facebooku i priču, skupa s piloženim fotografijama, prepustiti medijima. Nedugo nakon objave se pokazalo da je mail na koji je slao prigovorr inspektoratu bio pogrešan. Na to su mu ukazali prijatelji i pratitelji, a sve se jednostavno da provjeriti na stranicama inspektorata.

Hatzivelkos je u komentarima napisao kako je poslao mail na adresu koju mu je djelatnica počitala ko i da ju je dva puta ponovio i pročitao. Telegram je posalo upit o ovoj situaciji i dežurnoj inspekciji područnog ureda u Splitu i službi za medije Državnog inspektorata, a njihove odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Inače, Vlada je jučer na telefonskoj sjednici donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj je od utorka cijena litre osnovnog benzina 11,19 kuna, dizela 12,35 kuna, a cijena plavog dizela 8,49 kuna po litri.

Jedna topla ljudska priča o lokalnom baji koji suprotno odluci Vlade RH pljačka ljude, i državnoj administraciji koju…

Članak se nastavlja ispod oglasa

Posted by Aleksandar Hatzivelkos on Tuesday, August 23, 2022

Source link: www.telegram.hr