Vučić kaže da ‘ne zamjera građanima koji ljetuju u Hrvatskoj’

Vučić ne prestaje ponavljati da neće u Hrvatsku na more, pasivno-agresivno napada Srbe koji ljetuju kod nas

FOTO: Screenshot European Council

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za Prvu TV da on “dok je živ neće tamo na more”, misleći na Hrvatsku, no da ipak ne zamjera građanima Srbije koji ljetuju u Hrvatskoj.

“Oni građani koji već ljetuju tamo su samim time pokazali svoj stav o tome. Moj stav je da ja tamo ne bih ljetovao i to je u redu. Svako ima svoje mišljenje i to je suština demokratskog društva”, rekao je Vučić. Predsjednik je rekao i kako on daje sve od sebe da Srbija ima najbolje moguće odnose sa susjedima, no da se ipak ne smije zaboraviti što je bilo sa srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kaže da se u Hrvatskoj događa revizija povijesti

Rekao je kako on u Hrvatskoj nije htio ići na more, već u Jasenovac, jer je htio pokazati poštovanje prema žrtvama. Ponovno je tražio da posjeti Jasenovac, no da se s time nije ništa dogodilo. Još jednom je ponovio kako je šokiran time što u Beogradu nema ulice posvećene jasenovačkim žrtvama, niti spomenika.

U intervjuu je također rekao kako je “u Hrvatskoj počela revizija povijesti”. “Hrvatska se ljuti zbog obilježavanja zločina na Petrovačkoj cesti jer želi pokazati da je Oluja bila čista”, rekao je, između ostalog predsjednik Srbije Vučić.

Source link: www.telegram.hr