Ministar Stefanović: Kurti i Mehaj svesno obmanjuju sopstveni narod, čuvati svaki kutak Kosova

Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Ministar odbrane Nebojše Stefanović izjavio je da nema nijednog međunarodnog akta koji Prištini dozvoljava da formira vojsku na teritoriji južne srpske pokrajine, ali zato ima Briselskog sporazuma kojim se albanska strana obavezala pred Evropskom unijom da formira Zajednicu srpskih opština.

Sve vesti u vezi sa krizom na istoku Evrope možete pratiti na posebnoj stranici o sukobu Ukrajine i Rusije.

„To odlično znaju i  Armend Mehaj i (premijer Kosova) Aljbin Kurti, dok svesno obmanjuju sopstveni narod, pokušavaju da zastraše Srbe na Kosovu i Metohiji i izazovu destabilizaciju našeg regiona na sve moguće načine“, rekao je Stefanović o ministru odbrane i premijeru Kosova.

On je ukazao da su snage Kfora jedina oružana sila prema Rezoluciji UN 1244 koja može postojati na Kosovu, nema nijednog drugog međunarodnog dokumenta koji dozvoljava bilo šta drugo i „to odlično znaju i prištinski političari, mada ih to ne sprečava da mešetare sa upornim najavama stvaranja i opremanja takozvane vojske takozvanog Kosova“.

Sve do jedne su samo u funkciji unošenja straha među Srbe, ali i zamazivanja očiju albanskom stanovništvu koje tone u sve veće siromaštvo i živi bez ikakve perspektive, konstatovao je Stefanović.

„Nezreli i nedorasli prištinski političari očigledno veruju da će uspeti da profitiraju na tragičnom sukobu u Ukrajini i izbegnu da ispune obaveze koje su preuzeli pred medjunarodnom zajednicom, kao što je ZSO. I sada su koliko vidim sa tvrdnji da postaju članica NATO, nakon što im je NATO jasno poručio da od toga nema ništa, prešli na one da dobijaju vojsku na nivou armija NATO zemalja“, naveo je ministar Stefanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs