Podržite nas jer su naše ruke čiste, a namjere časne

Ko je Vladislav Dajković, ambiciozni kandidat za gradonačelnika Podgorice

Foto: Slobodna Crna Gora

Ja sam Vladislav Dajković. Rođen sam u Podgorici 1992. godine, gdje sam završio osnovnu i srednju školu. Diplomu ekonomiste sam, između ostalog, stekao u Meksiku, a diplomu magistra Političkih nauka sam stekao u Beogradu. Radno iskustvo sam sticao u Vašingtonu, ali i Tivtu, kao član užeg tima koji je otvorio hotel Regent u Porto Montenegru. Tečno govorim engleski i španski jezik. Poslednja, ali najvažnija stavka u mojoj biografiji jeste da sam Draganin muž i Danilov otac – dječaka koji je dobio ime po najčuvenijem Dajkoviću – Mitropolitu Danilu Dajkoviću.

Ko je Vladislav Dajković, ambiciozni kandidat za gradonačelnika Podgorice

foto: Slobodna Crna Gora

Prije desetak mjeseci, zajedno sa svojim timom, osnovao sam političku partiju Slobodnu Crnu Goru. Ideja koja nas je vodila jeste da na političkoj sceni budemo sve suprotno od onog što već postoji – i rekao bih da smo u tome uspjeli. Sa ogromnim brojem mladih članova u Podgorici, a bez tradicionalnih (čitaj: dosadnih) partijskih okvira, predstavljamo novi talas koji će potopiti lošu politiku vladajuće stranke. Naš stil politike je drugačiji – obraćamo se javnosti kroz kreativne video spotove, fotografije, ali i kroz istraživački rad koji otkriva afere koje »krase» rad gradske uprave.

Kada smo osnivali partiju, jedno sam znao – da nema gledanja na sat i požurivanja. Ovo nije sprint, već maraton u kom ništa ne može preko noći. Naš prvi korak je učestvovanje na izborima u Podgorici, gdje ćemo dati ogroman doprinos u konačnom oslobođenju grada od jedne te iste višedecenijske vlasti. Pitanje koje u razgovoru sa sugrađanima često čujem – »Dajkoviću, ti ćeš biti tas na vagi u Podgorici?» – me samo dodatno ohrabruje i daje vjetar u leđa.

Source link: www.vijesti.me