Zenović: Pobijedivši na izborima, opozicija klijentelizmu i korupciji DPS-a odgovorila ojačavanjem partokratije i autoritarne kulture, zapostavljajući strateške ciljeve države i društva. Pantelić: Ključni problem što DPS i snage koje finansira bivši režim nemaju da ponude ništa do animoziteta prema crnogorskim Srbima i Srbiji, a ostale političke formacije vezuje samo antagonizam prema DPS-u

Vlade "gore" jer liče na DPS-ove

Hoće li aktuelna Vlada doživjeti sudbinu prethodne: Krivokapić i Abazović, Foto: Boris Pejović

Političke prilike u Crnoj Gori stabilizovaće se onda kad se stranke, umjesto nastavka sprovođenja loših politika naslijeđenih od Demokratske partije socijalista (DPS) i njenih satelita, okrenu opštem društvenom interesu.

Tim riječima sagovornici “Vijesti” tumače to što u državi nema političke stabilnosti ni gotovo dvije godine nakon smjene trodecenijskog režima DPS-a na izborima.

Prva post DPS Vlada, na čijem čelu je bio Zdravko Krivokapić, srušena je u parlamentu u februaru, godinu i dva mjeseca nakon formiranja zato što njeni konstituenti nisu našli zajednički jezik.

Mogućnost iste sudbine prijeti i drugoj Vladi kreiranoj nakon ere DPS-a, kojom upravlja Dritan Abazović, a kojoj će se, poslije samo sto dana od njenog izbora, provjeravati podrška u parlamentu.

Source link: www.vijesti.me