Danas će najgore, čini se, biti na području Rijeke i Dubrovnika

Toplinski val jača, danas su u crvenom dva grada. Sutra se širi na cijelu Hrvatsku, temperature do 38

Državni hidrometeorološki zavod jučer je izdao upozorenje od novog toplinskog vala. Upozorenja se ažuriraju na dnevnoj razini, pa su tako s današnjim ažuriranjem povečali stupanj opasnosti za neka mjesta.

Danas su područja oko Gospića i Zagreba pod umjerenom, žutom opasnošću od toplinskog vala, dok su ona oko Knina i Splita pod velikom opasnošću, odnosno narančastim upozorenjem. Danas će najgore, čini se, biti na području Rijeke i Dubrovnika gdje je opasnost toplinskog vala vrlo velika, i gdje su na snazi crvena upozorenja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Crvenih upozorenja ima i sutra, ponovno za riječko područje, ali i za splitsko. Gotovo u cijelom ostatku zemlje će sutra na snazi biti velika opasnost od toplinskog vala. Tu je dakle i Knin u kojemu se sutra obilježava obljetnica Oluje. Iznimka je područje oko Osijeka gdje će opasnost biti umjerena.

Toplinski val na kopnu završava u nedjelju

Toplinski val će se nastaviti i u subotu, ali će u dijelovima zemlje popustiti. Na kopnu će tada biti umjerena opasnost, ali će na Jadranu i dalje biti iznimno toplo. Tog dana je za područja Knina, Rijeke i Splita DHMZ proglasio vrlo veliku opasnost od toplinskog vala, dok će ona u Dubrovniku biti velika.

U nedjelju upozorenja za kopneni dio Hrvatske nema, ali će se visoke temperature zadržati na moru, pa će tako Rijeka biti pod umjerenom opasnošću, Knin pod velikom, a Dubrovnik i Split pod vrlo velikom.

Za ponedjeljak je upozorenje izdano za Knin, Split i Dubrovnik, a prognoza je velika opasnost od toplinskog vala. Ova upozorenja će biti ažurirana svakog dana i moguće je da će se promijeniti nabolje ili nagore.

Toplinski val jača, danas su u crvenom dva grada. Sutra se širi na cijelu Hrvatsku, temperature do 38

Upozorenje na toplinski val DHMZ

Danas do 36°C, sutra do 38°C

DHMZ u dnevnim prognozama za danas najavljuje, očito, sunčano i vruće vrijeme. U unutrašnjosti će biti slab vjetar a na Jadranu umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najvišu dnevnu temperaturu zraka predviđaju između 31 i 36 °C.

Sunčano i vrlo vruće će biti i sutra. No, sutra su u unutrašnjosti Dalmacije i u Gorskom kotaru mogući i kratkotrajni pljuskovi. Vjetar će uglavnom biti slab, u najtoplijem dijelu dana duž obale i na otocima do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature bit će od 33 do 38 °C.

Source link: www.telegram.hr