Boško Obradović: Postoji želja da novi parlament bude formiran na demokratski način

Foto: FoNet/ Milica Vučković

Boško Obradović, narodni poslanik pokreta Dveri, bio je gost današnjeg izdanja emisije „Među nama“ na TV Nova S, gde je govorio o novim licima u parlamentu, kao i o odnosu vlasti i opozicije.

„Došlo je do ozbiljne smene generacija u Skupštini – nemate Vojislava Šešelja, Nenada Čanka ili kao ranije Vuka Draškovića. Ideološki to je čitav spektar političkih opcija – od krajnje levice do desnice, opozicija je mnogo snažnija i ona sada sa 82 narodna poslanika, u osam ili devet poslaničkih grupa, ima većinu ovog skupštinskog saziva“, rekao je Obradović upitan da prokomentariše razliku ove i 2016. godine, kada je prvi put bio u Skupštini.

On ističe da sve što je naveo govori o bogatstvu Skupštine, te da bi ovaj saziv mogao da bude „to što treba da bude pravi parlament“.

„Za početak su predstavnici vladajuće većine pokazali toelranciju, u smislu da žele da razgovaraju sa opozicijom, da se dogovore oko mesta u skupštinskim radnim telima, oko mesta potpredsednika, oko mesta u međunarodnim delegacijama. Jednom rečju, za sada pokazuju želju da sam novi parlament bude formiran na jedan demokratski način, dakle dogovorom, i to je dobar znak. Naravno, to ne mora da znači ništa, jer kad sutra krene prava rasprava, videćemo tek pravo lice vladajuće većine i videćemo da li njihovi novi ‘puleni’, počevši od novog predsednika Vladimira Orlića, novog šefa poslaničke grupe Milenka Jovanova, njegovog zamenika Marine Raguš, zaista donose nešto novo ili će po inerciji nastaviti tamo gde su stali njihovi prethodnici Aleksandar Martinović, Maja Gojković i drugi“, rekao je Obradović a piše Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs