Vučić priredio večeru za premijera Španije: „Spremili smo iznenađenje za dragog prijatelja“

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je večeru za španskog premijera Pedra Sančeza koji je posetom Beogradu danas započeo turneju po Zapadnom Balkanu.

Vučić je na Instagramu objavio video snimak sa večere u čast Sančesa na kojem se vidi kako pevačica Jelena Tomašević izvodi pesmu „Oro“ na španskom jeziku.

„Spremili smo jedno iznenađenje za dragog prijatelja Pedra Sančeza. Naša Jelena Tomasević otpevala je za njega pesmu ‘Oro’ na španskom jeziku, čime je dala poseban ton ovoj večeri“, napisao je Vučić.

Vučić i Sančez su pre večere imali sastanak u četiri oka u Palati „Srbija“, posle kojeg je održan plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanaka, Vučić je rekao da je Španija jedan od najvećih prijatelja Srbije u svetu koji joj pruža „kontinuiranu i konstantnu“ podršku na evropskom putu, „bez traženja dlake u jajetu i dodatnih uslova“.

Sančez je kazao da Španija, koja nije priznala kosovsku nezavisnost, podržava Srbiju kada je reč o Kosovu i da će uvek biti uz Beograd u odbrani principa međunarodnog prava.

Vučić: Španija jedan od najvećih prijatelja Srbije, snažno podržava naš put ka EU

Posetu Beogradu Sančez će završiti sutra, sastankom sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, posle kojeg odlazi u Bosnu i Hercegovinu, gde će obići Sarajevo i Mostar.

Sančes će u nedelju posetiti Podgoricu i Skoplje, a u ponedeljak Tiranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs