Carevićev kabinet optužio Demokrate da su direktan krivac neefikasnog rada Komunalne policije jer su opstruirale i poništile konkurse za prijem radnika u tu službu

Budva: Političke igre pomažu kolapsu sezone

Stari grad u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Direktan krivac to što je Komunalna policija i inspekcija u jeku turističke sezone neefikasna u borbi protiv buke jesu budvanske Demokrate, koje su opstruirale i poništile konkurse za prijem u tu službu radnika kako bi ona bila za ovo ljeto kadrovski osnažena.

To je “Vijestima” saopšteno iz kabineta prvog čovjeka Budve Marka Carevića, nakon što je problem buke eskalirao u metropoli turizma.

Načelnik Komunalne policije i inspekcije Darko Čelebić minulog ponedjeljka stanovnicima Staroga grada i Gospoštine, te predstavnicima turističke privrede Budve iznio je zabrinjavajući podatak da ta služba nema resursa i da je stanje katastrofalno, jer ima svega dva ovlašćena komunalna policajca koji mogu da rade, jer su dva na bolovanju, a protiv trećeg se vodi disciplinski postupak.

”Direktni krivac za neefikasan rad Komunalne policije i komunalne inspekcije u Budvi u toku turističke sezone su Demokrate koje su opstruirale zaposlenje u ovoj opštinskoj službi. Podnošenjem prijave na raspisan javni konkurs za izbor načelnika ove službe, kao i popunjavanje službeničkih mjesta, odbornički klub Demokrata je zaustavio kadrovsko jačanje službe sa namjerom da se upropasti turistička sezona i nanese politička šteta u izbornom procesu. Opstrukcija koja je od prvog dana mantra političkog djelovanja ovog subjekta sada je neskrivena jer je prijave protiv konkursa podnio odbornik u skupštini Opštine Budva iz reda Demokrata”, saopštili su “Vijestima” iz Carevićevog kabineta odgovarajući na pitanje na koji način će Komunalna policija I inspekcija biti kadrovski ospobljena jer je špic ljeta uveliko počeo, a turisti I građani ukazuju na velike problem sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Source link: www.vijesti.me