Instiktivna reakcija predsjednika države i DPS-a je spontani refleks straha od pravde koja je zakucala na vrata njegovih “pajtaša”, ocijenila Branka Bošnjak Ukoliko postizanje kvalifikovane većine za izbor čelnika u pravosuđu bude rezultat trulih kompromisa i partijskih i klanovskih trgovina, u tome ne želim da učestvujem

Bošnjak za Vijesti: Đukanovićeve prijetnje jasna poruka

Neću pristati na trule kompromise i političke trgovine: Branka Bošnjak, Foto: BORIS PEJOVIC

Potpredsjednica Skupštine i funkcionerka Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak ocijenila je da ima minimalan optimizam da će doći do dogovora i postizanja dvotrećinske većine za izbor kvalitetnih, istinski nezavisnih personalnih rješenja u pravosuđu, imajući u vidu da potezi predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića jasno govore da mu nije interes da Crna Gora dobije profesionalno pravosuđe.

”Đukanovićeva instiktivna reakcija i prijetnja tužilaštvu je spontani refleks straha od pravde koja je zakucala na vrata njegovih ‘pajtaša’ koji su se smatrali zaštitećenim i nedodirljivim, jasno govori da njemu nije interes da Crna Gora dobije profesionalno pravosuđe”, kazala je Bošnjak u intervjuu “Vijestima”.

Đukanović je dva dana nakon što je uhapšen njegov poslovni partner Veselin Vukotić, specijalnim tužiocima poručio da će odgovarati ako postupci protiv bivših članova Odbora direktora Plantaža i nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice ne ishoduju pravosnažnim osudama.

Za izbor članova institucija pravosuđa koje su u v.d. stanju ili pred potpunom blokadom — Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i Vrhovnog državnog tužioca, neophodna je dvotrećinska većina od 54, ili tropetinska od 49 glasova poslanika.

Source link: www.vijesti.me