"Ako smo kao društvo došli do toga da Sergej Ćetković, kao jedna od najbenignijih društvenih pojava, bude na meti uvreda i prijetnji, onda zaista treba da se zapitamo gdje smo stigli, istakao je građanski aktivista Stefan Đukić

Političari podstiču mržnju, tužioci istražuju

Ćetković (arhiva), Foto: Boris Pejović

Ako poslanik za govornicom koristi jezik istrgnut iz svih stega pristojnosti i dijaloga, gdje se konstantno prijeti, govori jezikom ekstremizma nazivajući neistomišljenike izdajnicima, fašistima i sličnim terminima, običan građanin će ga koristiti tri puta žešće.

To je za “Vijesti” ocijenio građanski aktivista Stefan Đukić, komentarišući političku pozadinu prijetnji i uvreda koje su na društvenim mrežama upućene pjevaču Sergeju Ćetkoviću zbog koncerta koji je bio planiran za proslavu Dana državnosti, ali i ništa manje oštrom odgovoru koji su “provokatorima” uputili iz nikšićke Opštine.

Ćetković je trebalo da, povodom obilježavanja Dana državnosti, danas održi koncert u Nikšiću, ali je on otkazan zbog toga što je njegov tim bio izložen uvredama i indirektnim prijetnjama, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora. Na društvenim mrežama je pokrenuta kampanja u kojoj je pjevač nazivan “ćetaljem” i optuživan da se “prodao”. Tim povodom, kako je “Vijestima” saopštila portparolka i državna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, Vjera Mićunović, pokrenut je izviđaj.

Tužilaštvo preduzima sve zakonom propisane mjere i radnje radi utvrđivanja da li u radnjama nekog lica vezano za pomenuti događaj ima elemenata krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti, navodi se u odgovoru tužiteljke.

Source link: www.vijesti.me