Žika Gojković: Idemo na konsultacije, ali očekivanja nisu velika

foto BETAPHOTO/Press centar UNS

Opozicione stranke, desno orijentisane, najavluju da će se odazvati Vučićevom pozivu na konsultacije o sastavu nove Vlade, ukoliko taj poziv usledi.

Miloš Jovanović, lider Novog DSS, kaže za Danas da će koalicija NADA ići na konsultacije kod Vučića, a da će u delegaciji pored njega biti Vojislav Mihailović, lider POKS-a i general Božidar Delić iz Udruženja Nema nazad, iza je Srbija.

Jovanović poručuje i da će koalicija NADA biti ozbiljna i državotvorna opozicija u gradskom i republičkom parlamentu.

Žika Gojković, čiji je POKS bio na izbornoj listi zajedno sa pokretom Dveri Boška Obradivića, kaže da će ići na konsultacije sa predsednikom države .

Blic: Vučić počinje konsultacije sa parlamentarnim listama 14. jula

“Idemo, ali očekivanja nisu velika, imajući u vidu kakva će biti forma razgovora. U svakom slučaju, razgovor nikome ništa loše nije doneo, ali ne razgovaranje i ne dogovaranje oko strateških važnih stvari za državu, jeste donelo loše, produbljivajući podele društvu. Ako mi ne možemo između sebe da razgovaramo, kako ćemo tek onda da razgovaramo sa onima, koji stvarno ne žele dobro našoj državi i narodu”, napominje Gojković.

Dodaje da je jedinstvo oko projektnog zadatka države ključ za donošenje dobrih odluka.

“Možda su upravo ovi razgovori dobra prilika za nov početak u političkim odnosima stranaka, bez obzira da li dolaze iz vlasti, ili opozicije. Država mora biti iznad svega, iznad svake politike, pogotovo političarenja”, kaže Gojković, dok njegov kolega sa izborne liste Boško Obradović napominje da će se o pozivu Vučića izjasniti Predsedništvo Dveri i da će o tome da li idu, ili ne na konsultacije blagovremeno obavestiti javnost.

Dveri, kako tvrdi nisu dobile poziv, a nisu ni sigurne da konsultacije treba da budu održane pre konstituisanja parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs