SDP-ov Davor Matijević zauzeo je šesto mjesto od ukupno devet gradonačelničkih kandidata

SDP-ov kandidat u Splitu dobio 3,8 posto: 'To je rezultat godina potpuno pogešnih kadrovskih politika'

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik splitskog SDP-a Damir Barbir opovrgnuo je medijske informacije u kojima ga se spominjalo kao mogućeg predsjednika splitskog Gradskog vijeća, a rezultate SDP-a na lokalnim izborima u Splitu ocijenio je lošim. “SDP je doživio uistinu loš rezultat što je produkt potpuno pogrešnih kadrovskih politika niz godina, a ne samo ove. Ne trebamo bježati od toga. Put oporavka počinje od prihvaćanja”, istaknuo je Barbir u priopćenju s nedjelje na ponedjeljak.

Na prijevremenim izborima u Splitu, SDP je odvojio dva mandata u Gradskom vijeću, a kandidat te stranke za gradonačelnika Davor Matijević od ukupno devet gradonačelničkih kandidata zauzeo je šesto mjesto dobivši povjerenje 3,84 posto birača izašlih na glasovanje. “Birači SDP-a birali su Ivicu Puljka u odnosu na našeg kandidata”, rekao je Barbir te čestitao Puljku “na velikoj i zasluženoj izbornoj pobjedi”.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Ja mu uistinu želim sreću i da Split bude jedan progresivan mediteranski grad kulture i održivog razvoja što i zaslužuje. SDP mu u tome daje punu potporu”, rekao je i dodao da je “pozitivno i konstruktivno” razgovarao s Ivicom Puljkom u vezi s budućom suradnjom.

Kaže da s Puljkom nije bilo razgovora o funkcijama

“Kroz medije se moje ime spominjalo kao mogućeg predsjednika Gradskog vijeća. U potpunosti odbacujem da smo ikada pričali o bilo kakvoj funkciji i riječ je o medijskim konstrukcijama što može potvrditi i sam gradonačelnik”, ustvrdio je Barbir dodavši da ga ne zanimaju funkcije, a da će građani prepoznati SDP kao stranku koja okuplja i mijenja.

“U mom SDP-u neće nikada biti osobni interes ispred javnoga. Nikad nećete čuti da netko pregovara o gradskim firmama i o podjeli plijena. Ja jednostavno na politiku ne gledam tim očima. Politika mora ponovno biti časno zanimanje”, zaključio je Barbir.

Source link: www.telegram.hr