Trajković: Radoičić je produkt Vučića, podario mu je apsolutnu vlast nad Srbima

foto FoNet Milica Vučković

Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković rekla je gostujući u emisiji „Iza vesti“ N1 da iza potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da je on njegov produkt. „Sve što on kaže se sprovodi, ne može da postane gradonačelnik niko koga on nije imenovao, on je čovek kome je Vučić podario apsolutnu vlast na Kosovu nad Srbima“, kaže ona. Dodala je da je Vučić čedo ruske politike i da ima obaveze prema njoj.

Trajković je kazala da misli da neće doći do sastanka Vučića i Kurtija, jer on ne odgovara ni jednom ni drugom.

„Obojica su za destabilizaciju, ne vidi se od Evrope neka incijativa. Jedini spas za nas je NATO, da ne uđemo u rat, i Albanci i Srbi su preživeli mnogo teškoga, verujem da će nam NATO pomoći da nađemo bezbednost“, rekla je ona.

Navodi da je video-poruka Milana Radoičića, koji je snimio u Leposaviću, pretnja Srbima.

Kako građani severne Kosovske Mitrovice gledaju na Vučićevu najavu „Oluju“ i preregistraciju vozila? (VIDEO)

„Po iskustvu, to je pretnja Srbima koji nisu u funkciji poslušnosti prema Radoičiću, više desetina Srba je ubijeno na severu, a mi ne znamo ko su počinioci, vise zgrada je zapaljeno, to dovodim u vezu sa vlašću koju je imao, sa Bojićem koji je pobegao jer je imao veze sa kriminalom, i on i Radoičić i Veselinović su napusili Kosovo“, rekla je i dodala da je Radoičić izbegao sva hapšenja jer je iz Prištine imao dojave.

„Ima odlične odnose sa delovima institucija iz Prištine, njegov ulazak alternativnim prelazom na sever Kosova za njega ne predstavlja problem, pre početka rata granica je bila stalno napadana, ne može da se kontroliše hermetički“, objasnila je.

Kaže da je poruka Aleksandra Vučića da će biti nove Oluje na Kosovu rezultat njegove panike u Beogradu.

Balkan Insajt: Vučićeve prognoze rata i krvoprolića na Kosovu se nikad nisu obistinile

„Panika zbog Jovanjice, ubistava na dva kilometra od njegovog kabineta, masakriranja, mlevenja, to je sve nešto što ova vlast dozvolila da dostigne taj nivo, kriminal za koji ih optužuju mnogi iz opozicije, i predsednika i njegovu porodicu“, kazala je.

Govoreći o sanckcijama Rusiji, Trajković je rekla da su čak i Austrija i Švajcarska uvele sankcije.

„Mi se pravimo decedni da nećemo, oni pritiskaju i udaraju na status Kosova, mislim da je to velika greška, oni još više kod građana Srbije podgrevaju antagonizam prema Zapadu što je vrlo opasno“, zaključila je Rada Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs