Partija Mila Đukanovića razmatra da uskrati podršku Vladi ako ona sjutra odlučuje o temeljnom ugovoru sa SPC. Danas konsultacije parlamentarne većine

Posljednja šansa za dogovor

Konjević i Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) razmatraju da uskrate podršku Vladi premijera Dritana Abazovića ukoliko on ostane pri stavu da izvršna vlast sjutra odlučuje o usvajanju temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) — saznaju “Vijesti”.

Prema informacijama lista, te dvije stranke bi, u slučaju da takvu odluku i donesu, mogle već u petak da objave da uskraćuju podršku njegovom kabinetu.

Izvor “Vijesti” kazao je da DPS i SDP još utvrđuju detalje djelovanja, i da je u ovom trenutku najizglednije da će Skupštini podnijeti inicijativu za skraćenje njenog mandata, a ne inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Prema nezvaničnim informacijama predsjednik države i lider DPS-a Milo Đukanović pozvao je danas na sastanak Abazovića i lidera SDP Raška Konjevića, kao i predstavnike manjinskih partija koje su u Vladi, kako bi se razgovaralo o pitanju temeljnog ugovora, potvrđeno je sinoć Vijestima.

Source link: www.vijesti.me